Orgelmis in de St. Martinuskerk

Op zondag 27 augustus 2023 spelen Lène Vermeulen-Huijts en Ernest Vermeulen tijdens de Hoogmis (orgelmis) in de St. Martinuskerk. Zij spelen beurteling vierhandig op het orgel maar ook spelen zij werken voor 2 orgels.

Het programma is als volgt samengesteld:

Voor de mis vanaf 9.45 uur:
+ Sonata in F voor orgel 4-mains, Joseph Hemmerlein (Allegro – Rondo-Allegro)

Tijdens de intocht:
+ Intrade voor 2 orgels, Ernest Vermeulen (Poco andante)

Tijdens de offerande:
+ Sonata La Leona voor 2 orgels, Cesario Gussago (Moderato)

Tijdens de communie-uitreiking:
+ Rondo grazioso uit sonata in C voor orgel 4-mains, Johann Christian Bach.

Tijdens de uittocht:
+ Rondo uit sonata in F voor orgel 4-mains, Georg Friedrich Merbach (Poco allegro)

Nachtmis 2021

Het koor was volop aan het repeteren voor Kerstmis in de hoop en verwachting dat het koor de kerstvieringen mag opluisteren. De nachtmis stond gepland op vrijdagavond 24 december. Aanvang 21.00 uur

Update 28 november: de repetities zijn gestaakt i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen met ingang van van 28 november 2021. Of de kerstvieringen doorgang kunnen vinden is hoogst onzeker.

Update 1 december 2021: In alle rooms-katholieke kerken in het land worden na 17.00 uur geen diensten meer gehouden. De Nederlandse bisschoppen hebben besloten de coronamaatregelen ook in de kerken aan te scherpen, maakt de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) woensdag bekend. Ook tijdens Kerst worden in de avonduren geen publieke vieringen gehouden.

Update 19 december 2021: Helaas gaat er in verband met een harde lockdown geen enkele kooractiviteit meer door.

Bedankt! Peter Dierick

Tijdens het bestuursoverleg van afgelopen dinsdag 3 augustus 2021 hebben we als bestuur al een beetje afscheid van Peter genomen. We hebben Peter bedankt voor zijn koorlidmaatschap maar vooral ook voor zijn werkzaamheden binnen het bestuur. Peter heeft als bibliothecaris vele uurtjes tijd gestoken in de partituren en in die hoedanigheid veel voor het koor betekend. Peter is gefêteerd op het welbekende beeldje dat aan de scheidende bestuursleden wordt uitgereikt. Hij heeft ons meermaals laten weten hier heel blij en vereerd mee te zijn. Op een later moment in het nieuwe repetitieseizoen zal Peter nog een keer naar het koor komen om ook daar van iedereen afscheid te nemen.

Peter, succes met de aanstaande verhuizing en veel geluk in je nieuwe leven!

Vervangende dirigent: Tim Giesbers

Vanaf dinsdag 7 september 2021 starten de koorrepetities weer. Jean-Pierre maakt in de maanden september en oktober 2021 een groot tournee door Rusland. Tim Giesbers neemt in die periode het stokje als vervanger van hem over. Tijdens één van de laatste repetities voor de zomervakantie heeft een aantal leden al kennis met hem mogen maken. We zijn blij dat het koor door kan zingen onder zijn leiding. Vanaf deze plek wensen we Tim veel succes!